Workshops en lezingen over ondernemerschap 

YEAH! geeft regelmatig workshops en lezingen. In al deze sessies is ondernemerschap altijd de rode draad. We hebben een aantal workshops op de plank liggen, maar in overleg kunnen we natuurlijk ook maatwerk leveren.

Workshop Business Modelling

Tijdens de workshop Business Modeling word je uitgedaagd om met een frisse blik naar je business model te kijken. Je zal ervaren hoe je je business model op één A4 kunt uittekenen. Hierdoor krijgt je grip op de zaak en het geeft je de kans om uw business model eens goed onder de loep te nemen.

In de workshop wordt speciale aandacht besteed aan het verdienmodel als onderdeel van het business model. Veel ondernemers hanteren het gebruikelijke 'uurtje factuurtje'. Dit is één manier om inkomsten te genereren. Maar welke mogelijkheden zijn er nog meer? De ervaring leert dat ondernemers juist op dit punt nog veel winst kunt behalen.

Tip: lees ook het artikel van Koen, over Business Model Innovatie

Duur: c.a. 3 uur
Maximum aantal: 16 deelnemers

Business Game

YEAH! heeft een licentie verworven voor een Business Game die we inzetten om ondernemerschap te (stimu)leren. De succesvolle Business Game is wereldwijd door circa 4,5 miljoen deelnemers gevolgd en jij kunt de volgende zijn!

De (offline) game duurt 1 dagdeel en er komen een heleboel aspecten in terug die belangrijk zijn bij het ondernemen: samenwerken, onderhandelen, inkopen, risico nemen enzovoorts. De game wordt in ontwikkelingslanden ingezet om mensen de basisprincipes van het ondernemerschap uit te leggen en te laten ervaren.

De game is bij uitstek geschikt voor groepen tot 20 personen in het MBO en HBO.

Duur: c.a. 1 dagdeel
Maximum aantal:
20 deelnemers

Meer informatie

Wilt u graag een ondernemer aan het woord?  Wij leveren graag een inhoudelijke en inspirerende bijdrage aan uw programma. Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen

 

Nieuw in Groningen... LAUNCH CAFE

Een inspirerende plek waar innovatieve ondernemers en professionals kunnen ondernemen, overleggen en netwerken. Dat is het nieuwe concept van YEAH!: Ideaal voor ondernemers en professionals ... lees verder

meer nieuws

How to create a business model canvas?

  A business model canvas is an easy tool to describe the most important parts of your business. With this one pager you can describe ... lees verder

meer artikelen

Contact

Bel YEAH!:
050 8507012

Bezoek YEAH!:
Herestraat 106
9711 LM Groningen

realisatie: Baksteen Media, hetCMS