YEAH! open in Emmen en Assen

Op 27 januari heeft YEAH! twee incubators in Drenthe geopend. Een incubator geldt als de ideale startersfaciliteit voor ondernemers met grote ambities. In de incubators biedt YEAH! ondersteunende diensten, begeleiding en huisvesting aan jonge bedrijven. Daarmee presenteert YEAH! zich als dé partner voor ondernemers die hun ideeën en ambities willen omzetten in een succesvol bedrijf.

Incubators

De incubator ‘Assensor’ in Assen is volledig toegespitst op ondernemers die innovatief zijn in de toepassing van sensortechnologie. Ondernemers in de YEAH! Incubator in Emmen kunnen gebruikmaken van de hoogwaardige IT infrastructuur die YEAH!, in samenwerking met haar partners Internet Valley en Zuid-Oost Drenthe Internet Exchange (ZOD-IX), aanbiedt.

Unieke samenwerking

De incubators in Assen en Emmen komen voort uit een unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en gemeentes. Beide incubators hebben elk hun eigen thema en zijn gevestigd in het pand van het HIT (Hanzehogeschool) en de Kenniscampus Emmen (Stenden Hogeschool). Volgens de directie van YEAH! kunnen ondernemers van de samenwerking met de Noorderlijke hogescholen alleen maar van profiteren: “de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven leidt vaak tot nieuwe inzichten en kansen voor beide partijen.”

De YEAH! incubators zijn geopend door de wethouders Economische Zaken van Assen en Emmen. Via een live videoverbinding hebben de wethouders gezamenlijk de openingshandeling verricht.

Toekomstplannen

In de nabije toekomst wil YEAH! nog veel meer ondersteunende projecten in de Noordelijke provincies starten. "We willen het hele Noorden bedienen. Niet dat wij nou zo nodig overal een incubator moeten hebben. Maar we willen wel dat ondernemers hier overal ondersteuning kunnen krijgen. De samenwerking met kennisinstellingen willen we graag uitbreiden."

Prijs

Als het aan het ministerie van Economische Zaken ligt, komen die toekomstplannen allemaal uit. Het droeg YEAH! Voor voor de European Enterprise Awards (EEA) in de categorie 'promoting the entrepreneurial spirit'. De awards worden uitgereikt tijdens een jaarlijks gala in Madrid. "Die voordracht kwam voor ons nogal onverwacht, maar we zijn er zeker blij mee. Als wij naar Madrid mogen, gaan we natuurlijk om te winnen."

Lees ook over ons in het Dagblad van het Noorden

Ook Sprout schenkt aandacht aan de uitbreiding van YEAH

Lees verder

16-01-2012 Nieuw in Groningen... LAUNCH CAFE
16-10-2011 High potentials opweg naar Silicon Valley
04-07-2011 De Drentse Zaak, nu geopend!
04-04-2011 Studiereis 2011 naar Silicon Valley
07-06-2010 Verslag EEA Awards in Madrid
09-05-2010 Studiereis naar Silicon Valley
27-01-2010 YEAH! we zijn genomineerd
24-11-2009 Update field research Cape Town (video)verslag!
14-10-2009 YEAH! opdrachtgever voor onderzoek in Cape Town

Nieuw in Groningen... LAUNCH CAFE

Een inspirerende plek waar innovatieve ondernemers en professionals kunnen ondernemen, overleggen en netwerken. Dat is het nieuwe concept van YEAH!: Ideaal voor ondernemers en professionals ... lees verder

meer nieuws

How to create a business model canvas?

  A business model canvas is an easy tool to describe the most important parts of your business. With this one pager you can describe ... lees verder

meer artikelen

Contact

Bel YEAH!:
050 8507012

Bezoek YEAH!:
Herestraat 106
9711 LM Groningen

realisatie: Baksteen Media, hetCMS