Wat is een business model?

Auteur: Koen Atema, consultant New Business Development @ YEAH!

Het business model beschrijft de manier waarop een organisatie waarde creëert, levert en ten gelde maakt. Het business model bestaat uit 9 bouwstenen, waardoor je in één schema kunt zien hoe een bedrijf of organisatie in elkaar steekt.

Je kunt het business model voor elk bedrijf of organisatie in kaart brengen. Waarom? Omdat het overzicht en focus geeft en omdat je aan de hand van het business model kunt brainstormen over strategie.

Als je het business model van een bedrijf bestudeert, kom je er achter:

  • Wat het bedrijf verkoopt
  • Op welk klantsegment het bedrijf mikt
  • Via welke kanalen de klanten bereikt worden
  • Welke activiteiten en resources belangrijk zijn voor de bedrijfsvoering
  • Met wie het bedrijf samenwerkt en waarom ze dat doen
  • Hoe het verdienmodel in elkaar steekt
  • Welke belangrijke kosten het bedrijf moet maken

 

Maak je eigen business model online (Gratis!):

Aan de slag! Maak je eigen business model online. Met BMCANVAS.com kan je je eigen business model ontwikkelen, uitprinten en je business model downloaden als pdf.  BMCANVAS is een splinter nieuwe tool waarmee je oneindig veel business modellen kan ontwikkelen en archiveren.  

Maak je business model online, het is gratis!

create your business model online

 

Waarom Business Model Innovatie en voor wie?

Veel ondernemers en organisaties uit de zakelijke dienstverlening hebben met sterk veranderende omstandigheden te maken. Makelaars, advocaten, accountants, financieel adviseurs en bijvoorbeeld vastgoed-beheerders merken dit als geen ander.

Niet alleen wetten en regels veranderen, ook klanten worden steeds mondiger en zelfredzamer. Dit wordt versterkt door het internet en gebruik van sociale media.

De wereld verandert, verander je mee?

YEAH! helpt ondernemers sinds 2005 met het lanceren en vernieuwen van bedrijven, producten en diensten. Lees meer over New Business Development.

Ben je nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op om eens kennis te maken.

Virtueel online business model canvas

Ben je opzoek naar een manier om oneindig veel business modellen te maken met een handige online tool voor business modellen? Maak online business model.

Verdiepende informatie: de 9 bouwstenen van het business model

Waardepropositie: een organisatie streeft ernaar problemen van klanten op te lossen en in klantbehoeften te voorzien met waardeproposities. De bouwsteen waardepropositie beschrijft de bundel van producten en diensten die waarde creëert voor een specifiek klantsegment. De waardepropositie is de reden dat klanten de ene organisatie boven de andere verkiezen. Zij lost een klantprobleem op of voorziet in een klantbehoefte.

Klantsegmenten: een organisatie bedient een of meerdere klantsegmenten. De bouwsteen klantsegmenten definieert de verschillende groepen mensen of organisaties waarvoor een organisatie waarde wil creëeren. Door klanten te groeperen - bijv. op gemeenschappelijke behoeften of gedragingen - in segmenten is het makkelijker in te spelen op de verschillende behoeften van specifieke klanten

Kanalen: waardeproposities worden aan klanten geleverd via communicatie-, distributie- en verkoopkanalen. De bouwsteen beschrijft hoe een organisatie met zijn klantsegmenten communiceert en ze bereikt om een waardepropositie te leveren.

Klantrelaties: klantrelaties worden opgebouwd en onderhouden met elk klantsegment. Klantrelaties worden opgebouwd en onderhouden met elk klantsegment. Deze bouwsteen beschrijft de soorten relaties die een bedrijf aangaat met specifieke klantsegmenten. Klantrelaties kunnen worden aangestuurd door de volgende motivaties: (a) acquisitie, (b) klantretentie, klantbehoud, en (c) verkoop stimuleren (upselling), vergroten gemiddelde inkomsten per klant.

Inkomstenstromen: waardeproposities die met succes aan klanten worden aangeboden, resulteren in inkomstenstromen. Het gaat om de manier waarop een organisatie (meer)waarde creëert en levert waarvoor de klant bereid is te betalen, oftewel het verdienmodel. Binnen een businessmodel kunnen twee soorten inkomstenstromen van toepassing zijn: (a) transactie-inkomsten die voortvloeien uit eenmalige klantbetalingen, en/of (b)  terugkerende inkomsten die voortvloeien uit aanhoudende betalingen om ofwel een waardepropositie aan klanten te leveren ofwel klantsupport te bieden na aankoop.

Kernactiviteiten: beschrijving van de belangrijkste activiteiten die een organisatie moet doen om te zorgen dat haar businessmodel werkt, de zgn. kerncompetenties. De kernactiviteiten kunnen worden ingedeeld in vier categorieën: (a) productie: het ontwerpen, maken en leveren van een product, (b) probleemoplossing: aandragen van nieuwe oplossingen voor individuele klantproblemen door dienstenorganisaties, (c) platform/netwerk: binnen businessmodellen met een platform als key resource, overheersen platform- of netwerkgerelateerde kernactiviteiten (bijv. eBay).

Key resources: beschrijving van de assets die nodig zijn om te zorgen dat een businessmodel werkt. De key resources maken het mogelijk om een waardepropositie te creëren en te bieden, markten te bereiken, relaties te onderhouden met klantsegmenten en inkomsten te verdienen. Binnen de resources kan onderscheid gemaakt worden in: (a) fysieke middelen (gebouwen, machines, voertuigen, systemen, netwerken), (b) intellectuele middelen (gedeponeerde kennis, auteursrechten, klantendatabases, merken), (c) menselijke middelen, human resources (ervaren wetenschappers, ingenieurs, vakkundige verkoop) en (d) financiële middelen (inkoopmacht, leencapaciteit).

Key partners: sommige activiteiten worden geoutsourcet en sommige resources worden buiten de organisatie ingekocht. De bouwsteen Key partners beschrijft het netwerk van leveranciers en partners dat van invloed is op het succes van het businessmodel. Er kunnen drie redenen zijn om te kiezen voor partnerschap: (a) optimalisering van schaalvoordelen, (b) beperking van risico en onzekerheid, (c) acquisitie van bepaalde resources en activiteiten.

Kostenstructuur: de kostenstructuur beschrijft alle kosten die gemaakt worden om een businessmodel te laten werken. Deze kosten kunnen relatief gemakkelijk berekend worden nadat de key resources, kernactiviteiten en key partners zijn gedefinieerd.

Lees meer op: www.businessmodelgeneration.com of koop het boek

Welke waarde creëer je voor je klanten?

 

 

Lees verder

11-03-2014 How to create a business model canvas?
11-03-2014 What is a Value Proposition?
11-03-2014 What is a business model?
05-05-2012 A week in Uganda
29-04-2012 What I learned about bread and Uganda
27-04-2012 We are in business, South Africa!!
17-11-2011 Entrepreneurship is a lifestyle in Silicon Valley
07-10-2011 Meer ondernemerschap in het onderwijs?
05-10-2011 Research in the Valley: starting and growing firms
26-09-2011 Research in Silicon Valley on IT startups and growth
26-09-2011 Wat vindt YEAH! van jouw bedrijfsidee?
26-09-2011 YEAH! in South Africa

Nieuw in Groningen... LAUNCH CAFE

Een inspirerende plek waar innovatieve ondernemers en professionals kunnen ondernemen, overleggen en netwerken. Dat is het nieuwe concept van YEAH!: Ideaal voor ondernemers en professionals ... lees verder

meer nieuws

How to create a business model canvas?

  A business model canvas is an easy tool to describe the most important parts of your business. With this one pager you can describe ... lees verder

meer artikelen

Contact

Bel YEAH!:
050 8507012

Bezoek YEAH!:
Herestraat 106
9711 LM Groningen

realisatie: Baksteen Media, hetCMS